Het aanrecht

Date 27 april 2010

Eerlijk gezegd ben ik het helemaal met die vrouwen eens. Ik bedoel de Staatkundig Gereformeerde Partijvrouwen, die vinden dat God gelijk heeft door hen uit te sluiten van leidende rollen. Vrouwen die zelf vinden dat het belangrijkste recht dat ze hebben het aanrecht is. Huh? Aanrecht? Ja dat was vroeger een soort werktafel van blik waarop je lekker hakkend en snijdend voedsel kon bereiden, met een kraan en een spoelbak om het schoon te kunnen wassen en zo. Het zal nu ook nog wel bestaan onder een andere, wat mooiere en wellicht Engelse naam, en keurig vierkant vormgegeven door Jan des Bouvrie.

Het is goed dat er naast de vele vormen van privaatrecht en publiekrecht nu ook het aanrecht opgeld doet. En niet alleen bij de Staatkundig Gereformeerde Staatspartijvrouwen, maar ook bij bijvoorbeeld de moslima’s, die vinden dat ze het recht hebben een hoofddoekje te dragen. En terecht, want het zou toch knetterst gek zijn als je belasting zou moeten betalen over de kleding die je droeg! Gelukkig maar dat er geen Wilders was toen ik in oranje kleren met mala rondliep: van top tot teen! Ja, ik verfde zelfs mijn gympjes oranje! En dat alles uit een religieuze overtuiging. Dus fout, want religie is onderwerping en daarmee dus primitief dus verwerpelijk. Gij zult niet van uw religie getuigen! Zover gaat het liberalisme van Wilders nou ook weer niet.

Zoals ik me als sannyasin de vrijheid toe-eigende om Bhagwan al dan niet te volgen en als spirituele autoriteit te erkennen – wat natuurlijk een contradictio in terminis is – gun ik ook de moslima’s hun hoofddoekjes, en het recht zich aan Allah, de man of wat dan ook te onderwerpen. Het recht om weer thuis te zijn. Om kinderen op te voeden, om stof te zuigen, de was te doen, planten water te geven en te koken. Het recht van vrouwen om gewoon weer zichzelf te zijn, om moeder te zijn, verzorgend en koesterend. De meeste vrouwen willen dat nog niet, die trekken liever de broek aan. En dan noemen veel manwijven dat emancipatie. Volgens mij is die hele vrouwenemancipatie bedacht door mannen, met als doel de samenleving van alles wat vrouwelijk is te ontdoen. Waarin ze nog aardig geslaagd zijn ook.

Want geef toe: als er iets is dat de samenleving heeft ontwricht, dan is het wel de vrouwenemancipatie! Met als gevolg dat nu beide partners moeten werken om rond te komen, en dat de kids geen aandacht meer krijgen en hun heil liever in de cyberspace zoeken. Nu is het een echte mannenmaatschappij geworden! En dat is het laatste wat we nodig hebben. Zet hem op, Staatkundig Gereformeerde Partijvrouwen! Zet hem op, moslima’s! Van jullie hangt onze toekomst af! Kom op voor jullie rechten! Leve het aanrecht!

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

1 reactie op “Het aanrecht”

  1. Diana zei:

    Voor het grootste deel heb ik weer dezelfde zienswijze als jij, Satyamo. Ik kijk op het punt van de hoofddoekjes echter heel anders tegen dat zgn. recht om te mogen dragen wat je wilt aan. Als dat nl. inderdaad bij de moslima’s het geval was, dan zou je Wilders er ook niet over horen. Maar de meeste moslima’s hebben dat recht helemaal niet! Het wordt hen opgedrongen door hun cultuur en door een bepaalde interpretatie van kledingvoorschriften door Mohammed. Net zo min hebben ze het recht om zich te onderwerpen aan een man als ze dat al zouden willen. Het is hun plicht en het zich ontworstelen dááraan moeten ze vaak met de dood bekopen. (Dit onrecht, deze onderdrukking, waar we in Nederland sinds mensenheugenis geen weet meer van hadden, is dus vnl. door politieke keuzes van PvdA en CDA weer geherintroduceerd.)
    Als moslima’s uit een andere omgeving komen, waar meer vrijheid heerst op kledinggebied, dan zie je dat ze óf die hoofddoek niet dragen, óf dat ze die juist dragen als politiek statement. Vergeet niet, dat de islam niet een godsdienst zonder meer is, maar een totalitaire fascistoïde ideologie, die uiteindelijke een religieuze staatsvorm beoogt. Democratie komt in haar woordenboek niet voor!

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>