Respect

Date 25 november 2009

Respect is retro. Een uitstervende beleefdheid. Is  er überhaupt nog iets om respect voor op te brengen? Waarom zou je?  Respect is hartstikke ouderwets! Je moet de dingen recht voor zijn raap zeggen tegenwoordig. Zonder opsmuk of omhaal. Open en eerlijk alles eruit gooien wat je op je hart hebt. Recht door zee. Respect past daar niet bij. Je gevoel bedriegt je niet, dus zeg maar gewoon wat je op je lippen ligt. Dan zijn je woorden echt en laat je jezelf zien.

Wees spontaan en denk niet teveel na over wat je zegt. Roep maar gewoon wat. Of de ander het begrijpt of leuk vindt doet er niet toe, dat is zijn probleem. Rekening houden met anderen is echt van een vorige eeuw, wollig en sentimenteel. Als hij je niet begrijpt moet hij maar beter luisteren, ook als je zelf niet snapt wat je zegt. Al dat in- en meevoelen staat open communicatie alleen maar in de weg.

Doe niet te moeilijk, getuig niet van een visie want dan verraad je dat je over je woorden hebt nagedacht. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Een woordenschat van 500 woorden voldoet. Zorg ervoor dat je niet kan opschrijven wat je zegt, want dat oogt heel elitair en ontwikkeld. Zeg alles wat je voor de mond komt. Heb schijt aan de luisteraar! We zijn toch niet op de wereld om met elkaar rekening te houden? Die ander zoekt het zelf maar uit!

Ook zelf hoef je niet te begrijpen wat je zegt, dat moet de ander maar aanvoelen. Luisteren doe je niet, want het gaat om wat jij te zeggen hebt, wat jouw mening is. En die is de waarheid en die moeten anderen stevig in hun oren knopen. Respect heb je hooguit voor mensen met wie je het eens bent. Voor een andersdenkende hoef je geen respect te hebben, want die verdient dat niet met zijn verwerpelijke opvattingen. De ander is per definitie stom en gek. Knettergek!

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>