Marjanne Hess-van Klaveren – Maankalenders en -agenda

Marjanne Hess-van Klaveren: Maanfotokalender, 28 pagina’s, € 12,95, Maankalender, 736 pagina’s, € 15,95, Maanagenda, 160 pagina’s, € 12,50. Uitgeverij Hajefa, www.hajefa.nl

Van alle planeten is de Maan ons het meest nabij. Als ik haar even een ‘planeet’ mag noemen, zoals in astrologische kringen gebruikelijk is. Het meest nabij, niet alleen in afstand maar ook qua invloed, en daarom is het niet verwonderlijk dat velen met het ritme van de Maan mee-leven, of we dat willen of niet. Daarover gaan deze Maankalenders en -agenda, die ons kunnen helpen haar invloeden te herkennen en te gebruiken, ons bewust te worden van ons samenleven met de Maan.

Maanfotokalender 2014
Deze kalender van 30 bij 24 cm is bedoeld om uitgevouwen aan de muur te hangen. Prachtige natuurfoto’s met de Maan prijken boven het blad met gegevens van elke dag in de maand. Uiteraard is aangegeven wanneer de schijngestalten – Nieuwe maan, Eerste kwartier, Volle Maan en Laatste kwartier – plaatsvinden, en ook de tekens waarin de Maan zich elke dag bevindt. Bijzonder is dat op (bijna) elke dag met kleurige pictogrammen is aangegeven waar de Maan op die dag goed voor is, zoals voor onkruid wieden, te planten, een feest te organiseren, gras te maaien, extra water te drinken, schoon te maken, te masseren en/of te mediteren. Ook waarschuwt de kalender voor hoofdpijn of mogelijke weersverandering. Er zijn ook symbolen voor stijgende en dalende energie opgenomen, en voor vrucht-, wortel-, bloem- en bladdagen. Tevens wordt in het rood vermeld of er sprake is van een bijzondere (feest)dag, terwijl ook de periode van de afhoudende Maan wordt gegeven. Een en ander wordt achterin toegelicht.

Maankalender 2014
Ook in deze scheurkalender, formaat 13 bij 18 cm, zijn op elke dag de pictogrammen opgenomen, zoals die in de Maanfotokalender staan: wat past bij de dag, stijgende of dalende energie en of er sprake is van een vrucht-, wortel-, bloem- of bladdag, samen met de schijngestalte, het teken waarin de Maan zich bevindt, eventueel de periode van de afhoudende Maan, een bijzondere (feest)dag en de kans op hoofdpijn en weersverandering. Zowel voor- als achterin de kalender wordt dit toegelicht. Bovendien wordt bij elke dag vermeld hoe laat de Maan opkomt en ondergaat. Extra is de dagkwaliteit die hoort bij het teken waarin de Maan staat, waaronder die van element, voeding, lichaamsdeel en orgaansysteem. Bovendien neemt deze Maankalender ons elke dag op een korte reis mee naar andere maanculturen en de Zwarte Maan. Een echt avontuur om een jaar zo met de Maan mee te reizen!

Maanagenda 2014
De Maanagenda in ringband, 11 bij 16 cm, is dit jaar in kleuren uitgevoerd. Ook hier vinden we per dag de schijngestalte, het tekens waar de Maan zich bevindt, pictogrammen voor wat passend is, waarschuwingen voor mogelijke hoofdpijn en weersverandering, stijgende of dalende energie, vrucht-, wortel-, bloem- of bladdag, bijzondere (feest)dag en eventueel de afhoudende Maan. De agenda is niet alleen verrijkt met elke week nieuwe tips, maar ook met de mogelijkheid je persoonlijke bioritme in te vullen, die je op www.maankalender.com kunt laten berekenen. De bioritmen worden toegelicht in de agenda, net zoals er ruim aandacht is voor de door symbolen aangeduide kwaliteiten zoals energie, groei en reiniging, voedselkwaliteiten, tuin, vasten en huishouding. Naast de voor een agenda gebruikelijke jaaroverzichten (ook van schoolvakanties) en ruimte voor persoonsgegevens is er ook een ascendanttabel voor Nederland opgenomen.

De Kaarsvlam, november/december 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites