Bavaria-babes

Date 17 juni 2010

Is Budweiser nou eigenlijk lekkerder dan Bavaria? Misschien wel, maar de wedstrijd tussen die twee zullen we niet meemaken want Budweiser houdt elk ander bier stelselmatig buiten de muren van het stadion. Durft kennelijk de confrontatie niet aan en heeft geen gevoel voor vrolijkheid van twee concurrerende smaken. Hoezo vrije markt? Gij zult Budweiser drinken! En de FIFA doet daaraan mee want tja… als sportliefhebbers zelf hun sporters geen eerlijk loon gunnen en voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten heb je wel sponsors en reclame nodig. Wij kunnen wel mopperen op die reclame, maar willen we zelf dan wat meer betalen voor sport, televisie en wat niet al?

Aan de andere kant verdienen veel van die sport- en televisiejongens en -meisjes al een beetje teveel, zodat we voor hun royale leven naar al die reclame moeten kijken. Waarbij ik moet toegeven dat dit voor mij de reden is dat ik hooguit een keer maand televisie kijk. Ik heb er gewoon geen geduld meer voor om steeds die herhalende reclameblokken te moeten bekijken. Zelfs sommige dvd’s waarvoor ik eerlijk heb betaald dreig ik woedend in de prullenbak te vernietigen omdat ik verplicht word naar reclame te kijken, hoc loco van de stichting Brein en dat soort dubieuze organisaties. En aan sport heb ik een hekel omdat het me te vaak is overkomen dat ik me voor mijn televisie installeerde om mijn lievelingsprogramma te gaan zien, dat vervolgens wegens een sportuitzending kwam te vervallen.

Hoe sportief is sport? De vercommercialisering gaat zo ver dat je zelfs in het stadion je eigen smaak niet mag laten blijken en je je lievelingskleren het stadion moet binnensmokkelen. Bij wat de FIFA doet is de kopvoddentax nog lief. De cel in, jullie Bavaria-babes! Een beetje gratis reclame maken tegen de hoofdsponsor! En waag het niet om ‘Bavaria!’ te gaan scanderen!  Wij hebben maling aan grondrechten als vrijheid van meningsuiting en kleding, en zeker in het stadion tolereren we geen vrije markt! Er hoort er maar één de beste te zijn, één winnaar te zijn en daarmee uit! Dat is sport. Dat is trappen. Niet alleen tegen de bal maar ook tegen grondrechten van de mens.

Zo, nu eerst een Bavaria…

 • Facebook
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Print
 • PDF
 • Add to favorites

1 reactie op “Bavaria-babes”

 1. Peter zei:

  Hallo Satyamo,

  Ik moest aan Bavaria-babes denken toen ik onderstaand artikel las.
  De verbinding zit is de slaafse ondergeschiktheid aan het systeem.
  Hoeveel mensen aan de onderkant van arbeidsmarkt hebben toch rechts gestemd ?

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/491769/2010/06/19/Personeel-TNT-slaafs-behandeld.dhtml

  Maar ze hebben in ieder geval werk. Hoe noemde ze dit vroeger ook al weer ?
  Arbeitseinsatz !

  Groet
  Peter

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>