Dat is politiek!

Date 27 juni 2010

‘Dat is politiek!’
Ik hoor het Mark Rutte nog steeds zeggen als antwoord op mijn vraag of hij niet met wat meer respect over andersdenkenden kon spreken. Dat was anderhalf jaar geleden toen hij nog geloofde dat rechts en groen te verenigen waren, en het kernafval waarover we ons druk maakten in een waterkan kon. Later hoorde ik hem over een melkbus praten, en wellicht is het inmiddels een flinke silo geworden. Nog altijd praten rechtsen badinerend en minachtend over ‘milieumaffia’ en ‘linkse hobby’s’.
Maar dat is politiek!

‘Dat is politiek!’
Heel Nederland ziet toe hoe een paar mensen maar niet tot een coalitie kunnen komen. Mark Rutte speelt de zwarte piet naar het CDA om straks toch schaamteloos Geert Wilders als verloren zoon te kunnen omhelzen. Een meerderheid van zijn achterban ziet dat wel zitten, waarmee de ware aard van de VVD steeds duidelijker aan het licht komt. Toegegeven: de PVV is goed voor zorg en onderwijs. Maar hoe primitief de islam ook mag zijn, de manier waarop Wilders dat wil aanpakken is nog primitiever.
Maar dat is politiek!

‘Dat is politiek!’
Gelukkig beginnen steeds meer mensen het door te krijgen. Dat er een spel wordt gespeeld. Alsof er niks belangrijkers is te doen dan daar gezellig een spelletje Monopoly zitten te spelen, waarbij ieder zijn eigen gezicht en gewicht belangrijker vindt dan te zorgen voor behoorlijk bestuur. Zelfs de katholieke kerk zou dat beter oplossen: sluit dat clubje op in een hutje op de hei! En laat ze er niet uit voordat ze eruit zijn! Dat zou met een stelletje volwassen mensen toch mogelijk moeten zijn. Helaas zijn ze liever gewichtig en als de dood om hun gezicht te verliezen, zo ze dat al hadden.
Maar dat is politiek!

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>