Hart voor Blaricum grote overwinnaar!

Date 17 maart 2022

Feliciteer ons maar! Mijn partij Hart voor Blaricum heeft nu 6 van de 15 ofwel 40% van de raadszetels! Samen met De Blaricumse Partij die 2 zetels haalde, behaalden de lokalen hier een meerderheid van 53%, wat landelijk maar 39% is. En zo hoort het ook. Soms denk ik dat landelijke partijen eigenlijk helemaal niet mee horen te doen met raadsverkiezingen. Want het gaat over de gemeente en niet over het land. Dat de lokale partijen opnieuw op winst staan, heeft te maken met het feit dat steeds minder mensen vertrouwen hebben in de landelijke politiek. Wij zijn nu twee keer zo groot als de VVD (en dát voor Blaricum!) die op 3 zetels is blijven staan, en drie keer zo groot als D66 dat op 2 zetels is blijven hangen. Het CDA behoudt haar ene zetel. Nieuw in de raad is PvdA/GroenLinks, die haar intrede met één zetel doet. Waarschijnlijk hebben wij onze winst voornamelijk te danken aan de nieuwe wijk Blaricummermeent waar we veel campagne hebben gevoerd.

En er ís veel campagne gevoerd! Ook zonder het budget van een landelijke partij is dat heel goed gelukt. Fractievoorzitter Willem ging vloggen. In tuinen, ook de onze, verschenen onze traditionele hartenborden met alleen een groot rood hart erop. Stevige folders met de belangrijkste standpunten werden in de drie dorpsdelen – Dorp, Bijvanck en Blaricummermeent – bezorgd, met voor ieder dorpsdeel een daarop toegespitste versie. Spandoeken. Driehoeksborden. Posters. Stickers. Jasjes. Foto’s maken bij de muziektent in het dorp. Zelf was ik wegens persoonlijke omstandigheden niet zo betrokken bij de campagne, maar afgelopen zaterdag moest ik toch even gaan kijken op de lentemarkt hier in de wijk. Op weg daarheen stond wethouder Anne-Marie in haar dooie eentje folders uit te delen bij de Coop zodat ik haar even gezelschap hield. Op de markt voerde Ramona bij ons stalletje gesprekken met jan en alleman, en was Aimée allemaal kinderen aan het schminken. Al die acties werden gecoördineerd door Han, en het was een gigantische klus om ons stevig op de Blaricumse grond te zetten. Wellicht mede vanwege zijn expertise in de schoenenwereld.

Vrouwen hadden en hebben er in Blaricum niet over te klagen dat ze ondervertegenwoordigd zijn, want landelijk is dat slechts met slechts 31% het geval. Van onze partij komen straks 3 vrouwen en 3 mannen in de raad. Ook in het college zijn vrouwen goed aanwezig, zoals onze burgemeester Joan met straks opnieuw onze wethouder Anne-Marie. Niet alleen dank zij mij was over het lhbti-gehalte in de afgelopen raadsperiodes weinig te klagen – integendeel – maar het ziet ernaar uit dat dit nu wat minder wordt. Het eind van de maand wisselt de raad, na een officieel afscheid van de oude raad en een dag later de installatie van de nieuwe raad. Alle gemeenten moeten het dan even doen met één radeloze dag. Daarna zal al snel over de coalitie onderhandeld gaan worden. Daar heb ik mijn eigen ideeën over, maar ik zal niet meer aan de onderhandelingstafel zitten. Ik heb het volste vertrouwen in de komende fractie zonder Mieke en mij, maar met het nieuwe jonge bloed van Ramona, Aimée, Natascha en Leon, die zich bij Willem en Han aansluiten.

Ook hierbij mijn felicitaties allemaal. En natuurlijk ook voor Anne-Marie, die ons overal heeft gesteund en de beste wethouder is die ik heb meegemaakt. Zet hem op!

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>