Arm Israël

Date 10 oktober 2023

Bij mij zal de Israëlische vlag niet wapperen. Samen met Rutte veroordelen velen Hamas. Maar dat kan niet zonder ook Israël te veroordelen, dat ik de afgelopen jaren steeds minder zag zitten. Dat land vráágt gewoon om de agressie waarmee het nu wordt geconfronteerd. Het heeft van Gaza een grote gevangenis gemaakt, en op de Westelijke Jordaanoever trekt het zich weinig aan van gemaakte afspraken. Na ongeregeldheden drong in juni de minister van Nationale Veiligheid nog aan op keiharde acties waarbij duizenden Palestijnen gedood moesten worden. Dat zijn er veel meer dan het aantal gijzelaars dat Hamas dreigt te executeren als er meer bombardementen op Gaza komen. Een ultrarechtse kliek is het daar in Israël, van mensen die denken zich alles te kunnen veroorloven en boven de wet te staan. Ja jongens, wees dan niet verwonderd als er tegengas wordt gegeven. Na drie generaties wordt het nu wel eens tijd om die slachtofferrol van je af te schudden teneinde niet een nieuwe holocaust over je af te roepen. Maar zoals gebruikelijk staat opnieuw zowat de hele westerse wereld achter dat arme Israël.

Intussen kan ik me steeds minder voorstellen dat rechtgeaarde joden nog in hun beloofde land willen wonen. Met de oprichting daarvan is alles al in 1948 begonnen. Want laten we eerlijk zijn: de grond is gewoon gejat van de oorspronkelijke bewoners, van wie je je natuurlijk ook kunt afvragen of zij niet na drie generaties de handdoek in de ring hadden kunnen gooien. Koppigheid aan beide kanten, en beide partijen blijken niet tot enig redelijk volwassen overleg in staat. Israël kan zich niet eens aan afspraken houden, breidt haar nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever rustig uit en de westerse wereld knijpt haar oogjes toe. En hoe ver moet je in de geschiedenis teruggaan om te bepalen wat de oorspronkelijke bewoners van gebieden zijn die er daarom het meeste recht op hebben? Dan kan Griekenland ook wel het westen van Turkije gaan claimen en Italië half Europa gaan opeisen. En dat nog afgezien van het feit dat veel verschillende volkeren in sommige gebieden door elkaar heen leefden, zodat zo’n herindeling op basis van het verleden vrijwel onmogelijk is.

Klimaatverandering leidt tot migraties zodat verschillende culturen steeds meer op elkaar botsen om een leefbaar stukje op aarde te bewonen. Zeker als je daarbij ook de bevolkingsgroei in ogenschouw neemt zal dit alleen maar erger worden. En omdat wij in het westen verantwoordelijk zijn voor het leeuwendeel van de opwarming van de aarde, zijn we dat ook voor migratie en oorlog in gebieden die steeds minder bewoonbaar worden door hitte, droogte en overstromingen. En waarom stookt het Westen de aarde op? Omdat alles zo nodig moet groeien, omdat we nooit tevreden zijn met zoals het is en altijd maar méér willen. Groei zit in de westerse cultuur ingebakken, want stilstand is achteruitgang. Slechts weinigen zullen erkennen dat de heilige ongebreidelde groei zonder einde niets anders is dan een kankergezwel, en als de islamitische cultuur het Westen decadent vindt kan ik die daar niet ongelijk in geven. Tot hiertoe heeft de Heere ons geholpen! Het christendom plaatst de mens boven de natuur, de joden zijn het uitverkoren volk en voor de moslims heeft God het laatste woord. Geen wonder dat dit daar in het Midden-Oosten allemaal met elkaar botst.

Op overheidsgebouwen wapperen Israëlische vlaggen. Het Nederlandse standpunt is duidelijk. Israël mag rustig de Gazastrook met 1,8 miljoen inwoners afsluiten van elektriciteit, voedsel, water en brandstof. Dan gaan die inwoners na een poosje vanzelf wel dood. De natte droom van Netanyahu. Bij mij zul je geen Israëlische vlag zien wapperen. Eerder naast een Oekraïense ook een Palestijnse vlag. Want het is de hoogste tijd dat Israël eens tot de orde wordt geroepen.

 • Facebook
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Print
 • PDF
 • Add to favorites

1 reactie op “Arm Israël”

 1. Ma Gyan LIno zei:

  Dank Satyamo hier er is weinig aan toe te voegen .
  behalve een dankje wel.
  Hier thuis hebben we ook gesprek over deze verschrikkelijke scheve situatie .
  En hoop ik dat dit veel mensen ook bezig houd.
  Wie weet zal & kan hierdoor verandering ontstaan .
  Lieve groet Gyan Lino

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>