Rechtse hobby’s

Date 4 augustus 2010

Als ze mij zouden vragen of er ook rechtse hobby’s zijn, en zo ja welke dat dan zijn, dan hoef ik niet lang na te denken. Graaien! Want ik durf er mijn voeten voor in het vuur te steken dat graaigoed zoals bonussen vooral in rechtse handen belanden. Dat past ook in het neoliberale gedachtegoed, waar de atlassen die de wereld draaiend houden van een ongebreidelde vrijheid mogen, moeten en zullen genieten!

De financiële crisis waarin we nu verkeren is veroorzaakt door dezelfde neoliberale krachten die de kiezer onlangs nog heeft beloond. Hoog tijd dus voor een linkse regering, want wie zal anders de puinhopen van rechts opruimen? Wat heeft iedereen toch tegen de SP, tegen Jan Marijnissen? In Zomergasten bleek hij meer menselijk te zijn dan het clubje dat nu een coalitie tracht te smeden! Misschien is zijn grote gebrek wel dat hij geen politicus is!

Politiek moet je niet aan politici overlaten. Alsof er niks beters te doen is spelen ze al maanden een voorspelbaar spel om tot een coalitie te komen, in plaats van als een stelletje volwassen mensen een weekendje de hei op te gaan en alles in één keer op te lossen. Als ik informateur was had ik de hele club opgesloten en ze niet vrijgelaten voordat ik witte rook zag! Nu houden ze volk en vaderland maar bezig tot iedereen er doodmoe van wordt en nog minder vertrouwen krijgt in wat er in Den Haag allemaal gebeurt.

Als deze pubers zoveel tijd en moeite nodig hebben om tot overeenstemming te komen, dan zal het resultaat ook wel een slap nietszeggend regeerakkoord worden. Iets dat met plakbandjes, paperclips en elastiekjes bij elkaar wordt gehouden, en dat binnen een half jaar als een kaartenhuis in elkaar dondert. Rutte geloofde er vóór 1 juli uit te zullen zijn, maar met zijn pretenties was het al snel duidelijk dat dat niet zou lukken. Grootheidswaan, ook een rechtse hobby! Je moet er toch niet aan denken dat hij minister-president wordt! Opnieuw een puber!

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

1 reactie op “Rechtse hobby’s”

  1. marcel zei:

    Een ander perspectief op graaiers.

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>