De Nieuwe Mens

Date 27 oktober 2010

Toch hééft het wat, dat huftermanifest! En het zou me niet verbazen als Rutger Castricum ronduit achter dit redactionele stuk van GeenStijl stond! Ik voel allemaal heerlijke vrijheid in me opborrelen en nu zijn er eindelijk mensen die me van de knopen in mijn maag gaan verlossen! Door te zeggen: ‘Gooi het er maar uit! Zeg maar wat je op je lever hebt! Volg je intuïtie en je onderbuik! Alles mag!’ We moeten ons niet laten terroriseren door linkse fatsoenrakkers, want alle grote mensen waren hufters, non-conformisten die zich niets van anderen aantrokken. Copernicus, Columbus en Darwin hebben de hufterweg voor ons geplaveid! Wij denken niet meer ouderwets in termen van links en rechts, want de tijden van verzuiling en hokjesgeest zijn voorbij! Niets is zo frustrerend als cultuur, normen en waarden! Weg ermee! Beleefdheid, omgangsvormen, je moet er toch niet aan denken, dat is toch zum Kotzen! Wat heerlijk toch om lekker te kunnen trappen en schelden, zonder rekening met een ander te hoeven houden! Het mág allemaal!

Vandaar nu mijn eerste hufterblog. Nu kan ik eindelijk schrijven hoe aantrekkelijk en spannend ik Rutger vind, en op internet allemaal plaatjes van hem zit te bekijken. Dat mooie golvende gouden haar, die heerlijke eigenwijze kop, 31 jaar… Hoe zou hij zijn in bed? Dat lijkt me smikkelen en smullen. Hij is vast gay! Anders maak je geen programma’s met titels als Trots op onze jongens en heb je geen reden om tussen de militairen in Uruzgan te gaan zitten. Daar zit meer achter! Kijk eens hoe hij minister Plasterk knuffelt! En last but not least: hij heeft niet voor niets zo’n grote mond! Daar kan vast een heleboel in! Het is ook zijn hele lichamelijke uitstraling waar ik op val. En zijn heerlijke wat jongensachtige stem! Ik denk dat het filmpje waarin hij onder rokken gaat kijken een afleidingsmanoeuvre is, zoals pubers dat nu eenmaal doen als ze twijfelen aan hun seksuele identiteit. Nee, ik blijf lekker nat dromen over Rutger! Hoe lang zou zijn geslacht zijn? Vast heel lang, want hij is er snel op getrapt. En zijn kontje? Zou hij strings of een boxer dragen? Ja, ik vraag wél welke onderbroek hij aanheeft! Ik heb er zelfs recht op dat te weten!

Zo, nu weet iedereen het van mij. Dat lucht echt op. Heerlijk! Terug naar de jaren zestig. Maak van je hart geen moordkuil. Gooi het maar in de groep. ‘Verhuftering is goed. Verhuftering is vooruitgang. Verhuftering is het hebben van een eigen mening,’ lees ik in het manifest. Doe wat in je opkomt! Bevrijd het beest in jezelf! Mens, durf te leven! Dat is échte vrijheid, dat is écht liberalisme! Pak al die moraalridders, dat linkse boeventuig aan! Weg ermee! Trek je niets aan van kritiek! Luister niet meer! Sluit je aan bij de pioniers!  Wees helder en duidelijk! Kom op voor jezelf! Laat je niet betuttelen door de overheid en maak je eigen wetten! ‘De hufters van vandaag zijn de helden van morgen. Dat is een constatering, geen waardeoordeel,’ lees ik verder. Ik ga toch straks lekker, met mijn middelvinger in de aanslag, scheuren, rechts inhalen en bumperkleven op de snelweg, hoe harder hoe beter! Opzij opzij opzij! Hier kom ik, de hufter, de waardeloze Nieuwe Mens!

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>