AstroTV

Date 11 juli 2006

AstroTV heeft Aries Astro-Services, ofwel mij benaderd. Men had interesse in meer serieuze horoscopen en ik vertelde hen over de Psychologische Horoscoopanalyse, Psychologische Kinderanalyse en Psychologische Relatieanalyse die ik verkoop. Dit zijn rapporten van Astrodienst in Zürich (Alois Treindl) met teksten van de beroemde astrologe Liz Greene, dus dieptepsychologisch, Jungiaanse georiënteerd. Een product waar mijns inziens niks mis mee is, zie www.ariesastro.nl onder de tab ‘catalogus’ voor voorbeelden. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat AstroTV na het zien van de eerste voorbeelden wel zou afhaken, want ook ik zet vraagtekens bij het zelfreflecterende vermogen van de gemiddelde NET 5- of SBS-kijker. Maar ze hapten juist toe!

Nu kun je zeggen dat dit paarlen voor de zwijnen zijn, maar dan vraag ik me af waarom die zwijnen dan paarlen willen hebben. En wie ben ik om – als ik iets moois heb – dat alleen voor mezelf en mijn eigen kring te houden?

In hoeverre mag je als astroloog meewerken aan dit soort programma’s? Ik denk dat er drie voorwaarden zijn: (1) een astrologische acceptabel niveau van je eigen product of dienst, (2) het initiatief moet van de ander komen en (3) je moet geen compromissen sluiten, dus wat je te bieden hebt niet opleuken. Wat dit laatste betreft zou het me niets verwonderen als ze op een andere wijze reclame gaan maken, en horoscopen op een andere manier gaan verpakken dan ik zelf zou doen, maar dat doet aan de inhoud niets af: het blijven goede analyses.

Een jaar geleden zat ik gezellig met een jarige Gordon in de studio over zijn horoscoop te praten. Iets mis mee? Het was niet het meest diepzinnige consult, maar zolang ik geen pop-astrologie ga blaten is dat toch oké? En je kan op zo’n manier veel mensen laten weten dat astrologie iets anders is dan wat in veel sensationele weekbladen en boekjes te lezen staat. Zonder de statuten daarvoor geraadpleegd te hebben, neem ik aan dat ook dát een doelstelling is van de Astrologische Vakvereniging Nederland, waarbij ik ben aangesloten.

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>