Geluk gewenst, Wim T!

Date 1 juli 2022

Een tachtigwaardige leeftijd heb je bereikt. Hoewel ik niet weet hoe je leeftijden moet bereiken, die komen vanzelf. Of niet. Elke zaterdagavond denk ik aan je, Wim! Want dan hebben we altijd een broodmaaltijd, tijd om brood te malen. Nou ja, aan de keukentafel dan. En wat smeer ik graag op mijn boterham? Boter-ham, ook zo’n raar woord, als ik niet wist wat het was zou ik het nooit eten. Pindakaas dus. Wat dat met kaas te maken heeft weet ik niet, maar ik vind het al lekker sinds mijn jeugd. Sommige mensen verspillen dat aan zogenaamde kunstwerken, doodzonde. Trouwens, in mijn jonge jaren smeerde ik graag bovenop de pindakaas nog een laagje appelstroop. Rinse appelstroop. Moet je ook eens proberen. Maar nu ter zake. Ik hoop dat ik ter zake kan zijn, want echt zakelijk ben ik nooit geweest, daarvoor fluit ik teveel flieren. In mijn jeugd floot ik trouwens ook blok. Maar ik doe mijn best.

Een vriend zei me eens dat ik iets van jou had. Niet letterlijk hoor. Nou ja, hij zei het wel maar bedoelde volgens mij dat ik wel wat op je leek. Omdat ik ook een beetje gek ben. Het was een van de mooiste complimenten die ik ooit heb gekregen. Terwijl ik nog nooit een flesje limonadegazeuse in de zee heb geleegd. Evenmin als kunstwerken van pindakaas heb gemaakt, hoe leuk het ook is om met eten te spelen. Dat vind jij ook, maar je gaat verder dan ik. Net zolang poepen tot de wc-pot, welk woord niets met lesbiennes heeft te maken, tot de rand is gevuld. Mij lukt dat niet. Tenzij ik niet doortrek en alles dagen lang dampend laat liggen. Dat staat me tegen, dus kennelijk ben ik preutser dan jij. Sorry. Jij geniet ervan als dingen lekker fout gaan en smoort graag zelfs de kleinste verwachtingen in de kiem. Ook weer zo’n rare uitdrukking. Het woord uitdrukking zelf ook, dat weer niets met de wc-potgang heeft te maken blijkt te hebben.

En je kan net als ik zo heerlijk autistisch zijn. Woorden letterlijk opvatten. Stiekem achter de schermen de decors van contexten verplaatsen. Als ze mij vragen of ik iets wil doen of zeggen heb ik net als jij de neiging om soms alleen ‘ja’ te antwoorden en het daarbij te laten. Je laat die decors trouwens ook graag omvallen. Dat is eigenlijk heel spiritueel. Ook een raar woord trouwens, maar je zal mij mijn afdwalen niet euvel duiden. Denk ik. Net als dat met die verwachtingen waar je graag een loopje mee neemt en plaats van met de hond. En ook dat is een raar woord, net alsof het wachten verkeerd gaat. Kan iemand ook zichzelf verwachten? Zo ja, dan hebben we een extra probleem in de abortusdiscussie! Taal! Gek word ik daar soms van. Maar dat kan zo ontzettend leuk zijn! Zowel taal als gekte. Ik kwam je vanmorgen trouwens niet eens in de NRC tegen, daar is deze krant te netjes voor. Schandelijk!

Veel dank en dergelijke voor al je mooie gekke schepsels, Wim T! Ik ken ze helaas nog lang niet allemaal, zoals onlangs bleek toen ik op een filmpje enkele levendige neosteampunkcreaties van je zag die, zoals je zelf aangaf, niets betekenen. Je bent spiritueler dan je denkt, joh! Zonder alcohol gaat dat heel goed. Eigenlijk zou jouw verjaardag, 1 juli, tot Nationale Onzindag uitgeroepen moeten worden. En voor ik het vergeet: geluk gewenst nog! Zoals gezegd of niet: ik denk elke zaterdag aan je. Fijne dag. Maak er wat van. Of niet. Met een kopje lauwe T met nog wat blaadjes erin of ernaast. Heerlijk. Wordt het toch nog gezellig. Reeds.

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>