Elon Musk

Date 9 december 2023

Ik mag die man niet. Elon Musk bedoel ik. Mensen met te veel geld weten van gekkigheid niet wat ze ermee moeten. En dat wordt helemaal gevaarlijk als ze de wereld willen gaan verbeteren. Alsof alles wat ze hebben verdiend niet ten koste van de wereld is gegaan. Om dat te verhullen gaan ze in Rotaryclubs de gulle gevers uithangen. Ik herinner me dat hij eens ging investeren in bitcoins waardoor de koers steeg tot een halve ton. Waarvoor we dan een Tesla konden aanschaffen. Niets meer van gehoord. Toen Oekraïne de Krim aanviel schakelde hij zijn Starlink satellieten uit, zodat het lijkt of hij voor de Russen heeft gekozen. Opeens veranderde hij de naam van Twitter in X. Hij zweert bij X’en. Ik ken X alleen als grote onbekende en in zekere zin is Musk ook een raadsel dat je moet zien op te lossen. Zoals dat hij gelooft in complottheorieën met hier en daar een antisemitisch sausje. Ik heb X meteen opgezegd – ook geen eenvoudige klus trouwens – maar ik moet toegeven dat ik daar toch al vrijwel niets mee deed.

Ik mag die man niet. Een chaoot is hij. Het meest erge dat hij doet is de nachtelijke sterrenhemel vernietigen. Je wil niet weten hoeveel satellieten er boven je hoofd langskomen. Als dat nog een tijdje zo doorgaat hebben we vanzelf al een hitteschild rond onze aarde hangen en komt er geen raket of telescoop meer door al die satellieten en ruimteschroot heen. Dit allemaal doet Musk natuurlijk ook met goede bedoelingen: internet voor iedereen. Maar waarom legt hij geen kabels aan die alle continenten met elkaar verbinden? Of zijn die voor hem te duur? Laten we in godsnaam alle problemen op aarde ook op aarde oplossen en laat de ruimte erbuiten! En dan wil hij ook nog eens naar Mars. Jammer dat er, zoals we in de jaren vijftig nog wel eens wilden geloven, geen boosaardige marsmannetjes bestaan die SpaceX het leven moeilijk zouden kunnen maken. En dat alles omdat de aarde overvol raakt, de mens zélf een kankergezwel is geworden dat de aarde steeds meer verwondt. Als je de overbevolking wil remmen is het veel makkelijker om over de hele wereld de pil te gaan droppen en wat gemakkelijker met homoseksualiteit en zo om te gaan.

Ik mag die man niet. Een arrogante narcistisch kwast die in psychotherapie zou moeten. Momenteel de rijkste man. Vrouwen komen in de top tien van rijkste mensen niet voor. Hoog tijd voor een matriarchale samenleving, want het zijn altijd de mannetjes die er een rotzooitje van maken. Als ze niet al het geld inpikken gaan deze misbaksels wel oorlog voeren. In plaats van hun geslacht in eigen hand te nemen vallen ze vrouwen ermee lastig. Een vermogen van 253,8 miljard dollar heeft die man! Als een echte Robin Hood concludeer ik dan dat hij van elke aardbewoner zo’n dertig euro heeft gestolen. Laat hij dat maar gaan teruggeven. Voor ons in het Westen is dat niet zoveel, maar reken maar dat hij de meeste mensen er ontzettend gelukkig mee kan maken. Maar rijke mensen willen anderen niet gelukkig maken. Die willen alleen maar macht. Allemaal angst en minderwaardigheidscomplexen natuurlijk, maar intussen nemen ze wel de rol van de politiek over. Volgens veel politici zoals de neoliberalen zou dat ook zo moeten, maar die verheerlijkte markt maakt er wel een puinhoop van. In werkelijkheid stinkt de markt onder luid geschreeuw naar vis, patat en neppe koopwaar.

Ik mag die man niet. Laat hem maar naar Mars gaan. Alleen. Nou nee, dat wil ik Mars niet aandoen. Laat hem al zijn geld gewoon weggeven aan de mensen in arme landen. Dan zou hij écht een beroemd en geliefd iemand zijn.

 • Facebook
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Print
 • PDF
 • Add to favorites

2 reacties op “Elon Musk”

 1. Mouna zei:

  Weer helemaal mee eens en wat kan je dat allemaal mooi verwoorden

 2. Ma Gyan Lino. zei:

  Ja het is allemaal verschrikkelijk wat er gaande is ,niet alleen die Musk hoor er lopen heel veel Muskjes rond op de wereld . In Europese unie kunnen ze er ook wat van .
  Heb je de talk beluisterd met Arno Wellens bij de Nieuwe wereld . De rillingen liepen over mijn rug , waar gaat het allemaal in God’s naam heen .

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>