Energie zat!

Date 17 augustus 2007

Er is energie zat! Na het lezen van een artikel van Benjamin Adamah De zee van energie waarin de Aarde drijft in Prana 159 kan ik niet tot een andere conclusie komen. Nikolas Tesla (1856-1943), uitvinder van onder andere transformatoren, het wisselstroomnetwerk, de tl-buis en de radio, heeft ooit zijn auto laten rijden op ‘koude stroom’, energie die uit het niets wordt opgewekt. Uit het niets? Nou ja, uit dat wat wij doorgaans ‘niets’ noemen: het vacuüm, het kwantumveld, het akashaveld dat nulpunt- of tachyonenergie bevat, het Veld waarover Lynne McTaggart haar beroemde boeken heeft geschreven. Dat deze energie niet gebruikt wordt hebben we alleen te danken aan de ‘officiële’ wetenschap, die gesponsord wordt door de superindustrie en de overheid. Want uiteindelijk gaat alles om de olie, de farmacie, de telecom en de wapenhandel: daar liggen volgens Adamah de grootste belangen. Gelukkig heeft de telecom-industrie ook het internet geschapen, en dat had ze dus niet moeten doen. Want als er iets is dat de open wonden blootlegt en mensen onafhankelijk maakt van de vaak gecensureerde en gemanipuleerde massamedia, dan is dat wel het internet. En daar mogen we best dankbaar voor zijn!

Ik hoor wel eens zeggen dat de olievoorraden lang niet zo groot zijn als ons wordt voorgespiegeld. Dat ze over een paar jaar zijn uitgeput. En als ik de aarde was, dan zou ik de parasiterende mensheid ook geen energie meer geven. Want er wordt toch alleen maar van me geprofiteerd, en een beetje liefde, aandacht of respect voor mij is kennelijk te veel gevraagd. Als de aarde zou zeggen: ‘Mensheid, bekijk het maar!’ dan kan ik haar niet echt ongelijk geven. Maar diep in het geheim, verborgen in het niets, is juist de oplossing van het energievraagstuk te vinden! Als we afzien van grootindustriële financiële belangen, als de macht van niets ontziende wereldleiders is gebroken, als wetenschap weer wetenschap wordt, als we eigenbelang inruilen voor collectief belang, als we meer rekening houden met de aarde en alles dat daarop leeft, kortom als we wat minder ego hebben, dan geeft niet alleen de aarde, maar zelfs de hele kosmos ons energie in overvloed. Uit het niets. Energiegebrek is alleen een kwestie van mentaliteit. Als die morgen verandert, dan zijn overmorgen alle problemen de wereld uit. Als het daarvoor te laat was zouden we er nu niet meer zijn. Als er geen kansen meer waren zouden we nu niet meer leven. Wie uitput zal uitgeput worden, maar wie dankbaar aanvaardt zal onder geschenken bedolven worden.

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>