Afscheid Aries Astro-Services

Date 5 januari 2019

Aries Astro-Services is niet meer. Na zo’n 25 jaar ben ik ermee gestopt. Kon ik er rond de eeuwwisseling nog van leven, het afgelopen jaar hield ik er hooguit tweehonderd euro per maand aan over en dat woog bepaald niet op tegen al het werk en de administratie. In het begin leverde ik veel horoscoopberekeningen en tekeningen, maar tegenwoordig haalt iedereen die uit zijn eigen computer. Ik kreeg het alleenrecht op de verkoop van de door Astrodienst in Zwitserland uitgebreide rapporten van beroemde astrologen als Liz Greene en Robert Hand, maar tegenwoordig zijn ook interpretaties van horoscopen overal op het internet te vinden. Daling van omzet dus. Ook de verhoging van de BTW is een mooi punt om ermee te stoppen, want ik zat er niet op te wachten om nu alle prijzen en de administratie aan te gaan passen.

Afgezien van veel door de jaren trouwe klanten, zaten er ook veel lastige tussen. Mensen zijn veel slordiger geworden. Vullen formulieren onvolledig in, laten geen telefoonnummer en soms zelfs ook geen naam achter op het antwoordapparaat, betalen vanaf onherkenbare bankrekeningen, want alles moet sneller en sneller. Soms gunnen ze je geen pindakaas op het brood door onmogelijke kortingen te eisen. ‘Mevrouw, dit is mijn aanbod en het is aan u om daarvan gebruik te maken of niet!’ Boos was ze! Want de klant is toch koning? Nooit meer iets van gehoord. Misschien niet zo zakelijk, maar wel zo rustig. Ik weet dat ik goede producten leverde, zelfs de mooiste en beste in het land, durf ik onbeschaamd te zeggen. Maar het land is veranderd. Ze zeggen dat astrologie de laatste jaren weer in opmars is, vooral onder jongeren. Ik merk daar weinig van, hoewel het wel gewoner wordt om in astrologie te geloven.

Veel mensen willen astrologie gebruiken om de toekomst te voorspellen. Hoe hun relatie zal verlopen, of het goed komt met hun kinderen of werk, dat soort dingen. In extrema wanneer ze dood gaan. Nou, lieve mensen, ik heb Saturnus en Pluto in het achtste huis, maar ik leef nog steeds hoor! Voor mij is astrologie in de eerste plaats een taal die veel duidelijker is dan wat de psychologie kan leveren. Maar zeker ook een diagnostisch instrument dat aangeeft wie en wat de spelers zijn in bepaalde levensgebieden. Zonder oordelen, want alle planeten hebben zowel hun goede als hun slechte kant en zijn meestal ook onderling met elkaar verbonden. Het is maar hoe je ermee omgaat. Zo kan een horoscoop een feest van herkenning zijn. Niet dat je uit een horoscoop haalt of iemand homoseksueel is, maar wel hoe hij daarmee omgaat. Voor Mellie Uyldert was astrologie de hoogste wetenschap, iets waar Govert Schilling het als bestrijder van bijgeloof vast niet mee eens is.

Je kan in de sterrenhemel zien wat je wil. Laat mensen maar eens in de nacht omhoog kijken. Wat voor de een tweelingen is, is voor de ander een paardekop of een koektrommel. Maar toch is in het collectief geheugen dat stukje van de hemel geladen met de energie van tweelingen. Niet bij mij alleen, maar bij iedereen die tussen 1942 en 1948 is geboren, stond Uranus in tweelingen. ‘Zo heeft de babyboom-generatie Uranus in Tweelingen,’ lees ik op een verloren pagina van mijn ex-website, ‘Ze maken enorm veel mee op het gebied van nieuwe communicatietechnieken.’ Dat kan je wel zeggen ja. Grappig trouwens dat geen astroloog indertijd de komst van het internet heeft voorspeld. Maar het is dan ook lastig om iets te voorspellen dat nog niet bestaat. Misschien hadden ze een nieuw model van telefoons kunnen verwachten, met druktoetsen of zo. Het lastige van voorspellingen is dat ze wel uitkomen maar heel anders uit blijken te pakken dan je denkt. Vandaar dat je er niet echt veel mee kan. Aries Astro-Services. Ik deed het graag, was verschrikkelijk enthousiast en kon mijn computerhobby erop uitleven. Het is mooi geweest. Echt mooi. Dank jullie wel, al mijn klanten in die 25 jaar! Mogen de sterren bij jullie zijn! Mogen? Dat zijn ze allang. Bij iedereen.

 • Facebook
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Print
 • PDF
 • Add to favorites

4 reacties op “Afscheid Aries Astro-Services”

 1. MARY VAN IPEREN zei:

  Geachte meneer Satyamo, Het doet mij leed dat u gestopt bent met het trekken van horoscopen. Al mijn kleinkinderen – de oudste nu 37 en de jongste u 18 – hebben bij hun geboorte een horoscoop gekregen. Maar nu heb ik twee achterkleinkinderen en u bent er niet meer om ze die ‘wegwijzer’ mee te geven. Spijtig, maar het is niet anders. Wel wil ik u nog zeggen dat de horoscopen toch nog vaak werden geraadpleegd als het betreffende kind daar troost uit kon putten of vrede kon vinden in het feit dat hij/zij nu eenmaal een bepaalde karaktertrek had die hem/haar maakte tot wie hij was. Dank niettemin voor al het goede wat u verricht met uw visie op de sterren. Hartelijke groeten van een over-grootmoeder Mary van Iperen.

  Mijn adres is Boslaan 5
  1261 CB Blaricum
  Telefoon 06 53 911 761

 2. ghislaine zei:

  Beste Satyamo,

  Ik kreeg je mailadres van astro-services ooit van Mellie. Ze heeft in het kort even de planetenstanden voor mijn toen babydochter opgezocht en er iets korts over gezegd. Als ik meer wilde moest ik bij jou zijn. Nu ben ik daar pas aan toe en kan niet meer bij jou terecht. Kun je iemand aanbevelen die ook iets goeds kan leveren.

  Vriendelijke groet,

  Ghislaine

 3. Satyamo zei:

  Dag Ghislaine,

  De meest gevraagde producten waren de Psychologische Horoscoopanalyse, de Psychologische Kinderanalyse, Beroep en Bestemming en de Transit-analyse. Die zijn gewoon het beste dat er te vinden is op dit gebied. Ze zijn oorspronkelijk gemaakt door Astrodienst in Zürich, met teksten van Liz Greene en Robert Hand – ook niet de eersten de besten.

  Je kan ze nog altijd bestellen, ook in het Nederlands, zie https://www.astro.com/horoscope. Verander in de balk boven ‘EN’ in ‘NL’ waarmee de site Nederlandstalig wordt, en kies dan voor ‘Astro Shop’. Ze zijn niet goedkoop, maar voor die prijs héb je wat!

  Ik hoop je hiermee wat verder op weg te hebben geholpen.

  Fijne Pasen,

  Satyamo

 4. Maitreya zei:

  Hi Satyamo,
  Het is alweer wat jaartjes geleden dat ik bij jou een horoscoop bestelde.
  Recent de enorme stapel horoscopen eens opgeschoond. Apart eigenlijk dat ik er zoveel gehouden heb.. die personen wilden hem niet hebben omdat ze er ‘zelf toch niks mee konden’ en dan konden ze me nog eens vragen naar iets te kijken.
  Sommige weet ik echt niet meer wie het zijn, voelt bijna misdadig als ik die versnipper..
  Wie ik nog wel weet te vinden, krijgt hem alsnog. Ze zijn er allemaal blii mee.
  En terecht: goede berekeningen, prachtige radixen.

  Doe niet zoveel meer met astrologie, maar zou toch nu een horoscoop besteld hebben ware het niet dat ik je stopbericht vond.
  Begrijpelijk maar jammer.
  En ach, leven is veranderen

  Dank je wel voor al je mooie horoscopen!

  Uranus in tweeling, was Pluto momenteel niet bezig zo’n twee jaar door Aquarius te gaan?
  We blijven zo opschonen
  Spannende tijden ook!
  Hoe zal ons collectieve bewustzijn over 2 jaar zijn? Hoe zal dat het einde van Aquarius gaan beïnvloeden?

  Het ga je goed!

  Namaste

  Marja Oosterman

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>