Palindroomdag

Date 22 februari 2022

Vandaag is het palindroomdag. Als je de datum 22-02-2022 achterstevoren leest, staat er ook 22-02-2022. Ik hou van dromen en dus ook van palindromen. Daarvoor moet je op een andere manier gaan lezen. Niet van links naar rechts, maar van rechts daar links. Esoterisch gezien betekent dit uiteraard een omslag: niet van links naar rechts denken, maar van rechts naar links – een tendens die in de politieke wereld al enige tijd voelbaar is. Dat hangt natuurlijk namen met het inboeten van de dominantie van de rechtsdenkende linker hersenhelft, omdat we vanaf vandaag vanuit onze linksdenkende rechter hersenhelft gaan leven. Alles hangt met alles samen. In onze eeuwenoude datumnotering stond al de voorspelling te lezen dat vandaag een van de belangrijke keerpunten in ons denken zou worden. Met dit soort dingen betreft zijn we minstens even goed als de Maya’s. Toeval bestaat niet, en onze kalender is niet voor niets vol met geheimen en openbaringen zoals deze.

Vandaag is alles nog precies in evenwicht. Linkse en rechtse krachten heffen elkaar op, zodat we even in een keuzeloos moment verkeren, een stil hier en nu waarin we onzeker kunnen worden over wat er gebeuren gaat. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, want op 03-02-2030 krijgen we eventueel opnieuw een kans. Hoewel de vorige palindroomdagen kort geleden waren – 12-02-2021 en 02-02-2020 – zijn er toch maar 29 in onze eeuw. Het zijn net priemgetallen, die soms heel dicht bij elkaar staan en soms heel ver van elkaar verwijderd zijn op de reeks van natuurlijke getallen. Dat wijst op golven en dalen en laat zien hoe natuurlijk onze kansen over de tijd zijn verspreid. Het zijn dagen om in het midden te zijn, even het denken te neutraliseren, héél en daarmee even ondeelbaar als een priemgetal te zijn. Zoals op die momenten waarop de zon zo hoog of laag staat dat je niet meer weet of het middag of avond, of nacht of morgen is. En niets is mooier dan niet-weten, vraag het Bodhidharma maar als je hem ergens in China tegen het lijf loopt.

Gelukkig is er in de media vandaag aandacht voor palindroomdagen. Zo heeft Judit Verstraete in VRT NWS het woord aan wiskundige en filosoof Jean-Paul Van Bendegem: ‘Het is erg fascinerend als je daarmee geconfronteerd wordt. Wij lezen van links naar rechts. Als je dan plots merkt dat je het ook omgekeerd kunt lezen en dat dat hetzelfde blijft, dat is iets wat je niet verwacht. Symmetrie trekt ons altijd aan. Symmetrie geeft structuur. Niemand zal deze dag vergeten.’ Nee, dat kunnen we ook niet. We kunnen deze dag hooguit uit ons eigen bewustzijn weren, maar hij is stevig verankerd in de klok van ons collectief onbewuste. Zon, Jupiter en Neptunus staan in Vissen, en vanuit dat sterrenbeeld – dat ook over ons collectief onbewuste gaat – straalt het Nieuwe Denken ons tegemoet! Let op! Let op! Vandaag is niet zomaar een dag! Na alle voorafgaande stormen – ook geen toeval – gloort ons een nieuwe stip op de horizon tegemoet! Pas als we allemaal evenwichtig op die stip gaan staan maken we de wereld toekomstbestendig.

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>