Iets en Niets

Date 17 juli 2021

Iets en Niets kijken naar elkaar. Iets kan alleen door Niets, en Niets alleen door Iets worden gezien. Iets ziet Niets en Niets ziet Iets. Alleen het Niets kan zien, terwijl Iets Niets kan zien. Niets is de ziener, terwijl het Iets als een blinde is. Soms ben ik het Niets dat alles ziet, soms ben ik het Iets dat Niets ziet.

Iets en Niets luisteren naar elkaar. Iets kan alleen door Niets, en Niets kan alleen door Iets worden gehoord. Iets hoort Niets en Niets hoort Iets. Alleen het Niets kan horen, terwijl Iets Niets kan horen. Niets is de luisteraar, terwijl het Iets als een dove is. Soms ben ik het Niets dat alles hoort, soms ben ik het Iets dat Niets hoort.

Iets en Niets voelen elkaar. Iets kan alleen door Niets, en Niets kan alleen door Iets worden gevoeld. Iets voelt Niets en Niets voelt Iets. Alleen het Niets kan voelen, terwijl Iets Niets kan voelen. Niets is de voeler, terwijl het Iets als een verdoofde is. Soms ben ik het Niets dat alles voelt, soms ben ik het Iets dat Niets voelt.

Alleen door het Niets kan Iets worden waargenomen. Alleen het Niets kan Iets voor waar nemen, terwijl het Iets Niets voor waar neemt. Zolang ik denk Iets te zijn, blijven de deuren van de waarneming voor me gesloten. Ik kan alleen maar echt waarnemen als ik Niets ben. Ik besta alleen maar als ik Niets ben. Zolang ik Iets blijf is mijn bestaan een illusie.

Het Niets omhelst het Iets zoals de leegte van de kosmos de sterren omhelst. Het Niets is de baarmoeder waaruit we zijn geboren, ons thuis waarnaar we weer terug zullen keren. Iets en Niets dansen, vrijen en versmelten met elkaar, en hun kinderen zijn zowel Iets als Niets. Want het Iets is niets anders dan het in tijd en ruimte gestolde Niets. Alleen Niets is waar omdat ze de drager, de oergrond van het Iets is.

 • Facebook
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Print
 • PDF
 • Add to favorites

2 reacties op “Iets en Niets”

 1. Ma Gyan Lino zei:

  Hoe krijg je het voor elkaar .
  Het lijkt wel een poëtisch gedicht .
  Of eigenlijk is het meer een lied .
  Hoe iets en niets verstrengeld zijn tot één.

 2. Satyamo zei:

  Dank voor je compliment, Gyan Lino! Ik heb nog nooit een blog zo vroeg geschreven, zeven uur in de ochtend, lekker buiten voor de voordeur op mijn iPad.

Reageer

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>